Bagt millionbøf med rødvinsauce

Pebernødder – med eller uden sukker

I julehyggen er det nu meget rart at få lidt godt til den søde tand.
For nogle handler julen om at spise løs uden at tænke på kalorierne,
og for andre vil man gerne passe lidt på. 🙂
Derfor har jeg til jer to opskrifter på pebernødder – begge smager fantastisk.
Den ene er uden tilsat sukker og den anden er med.

Pebernødder uden tilsat sukker:
300 g mel
90 g sødemiddel (eventuelt perfekt fit)
50 g flydende becel
2 æg
½ tsk. kardemomme
½ tsk kanel
2 knivspids hjortetaksalt
½ tsk sukker
1,5 tsk vaniljesukker
¼ tsk. hvid peber

Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
Kom becel i og rør rundt.
Pisk æg og sukker til æggesnaps.
Hæld massen i melblandingen og ælt dejen med hænderne indtil den er fast og nem at forme.
Kom dejen i køleskabet i omkring 15-30 minutter.
Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i 1 x 1 cm.
Tril pebernødderne til runde kugler.
Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag pebernødderne ved 200 grader i omkring 10-15 minutter.

Pebernødder med tilsat sukker:
Ingredienser:
120 g sukker
250 g hvedemel
125 g blødt smør
½ tsk. ingefær (kan undlades)
½ kanel
½ bagepulver
½ tsk. natron
¼ tsk. hvid peber
½ tsk. stødt kardemomme
½ dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukkeret sammen.
Pisk fløden heri ved lav hastighed.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig selv, og kom det stille og roligt i skålen med smørblandingen imens der røres rundt.
Æt dejen med hænderne indtil den er fast og nem at forme.
Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i 1 x 1 cm.
Tril pebernødderne til runde kugler, og mas dem lidt på toppen (de hæver ved bagning).
Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag pebernødderne ved 200 grader i omkring 10 minutter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt millionbøf med rødvinsauce