Focacciabrød med rosmarin, flagesalt og cherrytomat
Jeg hyggede mig forleden i køkkenet, hvor jeg for første gang prøvede at lave et lækkert focacciabrød med rosmarin, flagesalt og cherrytomat.
Jeg elsker focacciabrød (eller som nogle kalder madbrød) – jeg synes virkelig det passer til de fleste retter, man lige vil peppe lidt op med et godt stykke lunt brød!
Ingredienser til 1 brød:
25 g gær
200 g durum mel
250 g hvedemel
3 dl lunket vand
1 tsk. sukker
1 tsk. fint salt
1 spsk. oliven olie
Topping:
2-3 spsk. olivenolie
2 tsk. flagersalt
2 tsk. rosmarin eller friske stilke
6-7 cherrytomater
Fremgangsmåde:
Oplæs gæren i lunket vand.
Tilsæt sukker, salt og olivenolie og rør godt rundt.
Tilsæt melet og ælt dejen godt. Gerne 5-10 minutter.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur og tildækket i 45 minutter.
Kom den hævede dej i en oliesmurtform og bred dejen ud med hænderne.
Lav huller i dejen med fingrene og pensle olivenolie ud på brødet.
Fordel salt, rosmarin og skåret cherrytomater ud på dejen.
Lad dejen efterhæve i 30 minutter tildækket.
Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.
Ingen kommentarer endnu