Skinke/porre tarteletter

Focacciabrød med rosmarin, flagesalt og cherrytomat

Jeg hyggede mig forleden i køkkenet, hvor jeg for første gang prøvede at lave et lækkert focacciabrød med rosmarin, flagesalt og cherrytomat.
Jeg elsker focacciabrød (eller som nogle kalder madbrød) – jeg synes virkelig det passer til de fleste retter, man lige vil peppe lidt op med et godt stykke lunt brød!

15894632_10154928658857767_7270674172105336868_n

Ingredienser til 1 brød:
25 g gær
200 g durum mel
250 g hvedemel
3 dl lunket vand
1 tsk. sukker
1 tsk. fint salt
1 spsk. oliven olie

Topping:
2-3 spsk. olivenolie
2 tsk. flagersalt
2 tsk. rosmarin eller friske stilke
6-7 cherrytomater

Fremgangsmåde:
Oplæs gæren i lunket vand.
Tilsæt sukker, salt og olivenolie og rør godt rundt.
Tilsæt melet og ælt dejen godt. Gerne 5-10 minutter.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur og tildækket i 45 minutter.
Kom den hævede dej i en oliesmurtform og bred dejen ud med hænderne.
Lav huller i dejen med fingrene og pensle olivenolie ud på brødet.
Fordel salt, rosmarin og skåret cherrytomater ud på dejen.
Lad dejen efterhæve i 30 minutter tildækket.
Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skinke/porre tarteletter