Perlebygsalat med honning/citron dressing

Skinke/porre tarteletter

15781651_10154888792002767_559982399690532672_n

Jeg lavede disse tarteletter i forbindelse med kæresten og min julefrokost.
Normalt er jeg ret så vild med høns i asparges, men jeg synes det var på tide at prøve noget andet.
Jeg elsker ikke at være al for traditionel, så derfor blev det med skinke og porre i denne omgang.
Min kæreste udtalte at det faktisk var hans nye ynglings tarteletter, så noget må jeg havde gjort rigtigt og jeg vil da ikke være bleg for at sige – de smagte sku også godt!

Ingredienser til 8 stk. tarteletter:
200 g kogt skinke i tern
2 porre
1 spsk. parmesanost (kan undlades)
10 g smør
1 spsk. hvedemel
1,5 dl mælk
salt og peber
1 knivspids muskatnød
8 stk. luksus tarteletter

Fremgangsmåde:
Rens og skær porren ud i skiver.
Kog porren i 2-3 minutter og dryp vandet fra.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med hvedemel.
Kom mælken stille og roligt op i gryden, imens du pisker.
Pas på det ikke brænder på.
Tilsæt osten, skinke og porre.
Smag til med salt, peber og muskatnød.

Lun tarteletterne efter anvisning på pakken inden du kommer fyldet op i dem.
Serveres med det samme. Pynt gerne med persille.

Ernæringsberegninger for 1 tartelet med fyld:
Kcal: 128
Protein: 6 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 0,81 g
Fedt: 6,3 g
Mættet fedtsyrer: 3 g
Monoumættet fedtsyrer: 2,2 g
Polyumættet fedtsyrer: 0,75 g

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlebygsalat med honning/citron dressing