Perlebygsalat med honning/citron dressing
Forleden havde vi gæster til aftensmad, og da vi begge kom sent hjem skulle retten være nem og hurtigt, men stadig lækker!
Jeg valgte at servere en perlebyg salat kogt i hønseboullion sammen med kylling, parmasan og en honning/citron dressing.
Der blev serveret bacon og feta ved siden af, så hvis man havde lyst, kunne salaten peppes ekstra op.
Det kan godt være det lyder lidt kedeligt,
men når man blander så mange friske smage, så bliver salaten et hit! 😉
Derudover serverede jeg et hjemmebagt focacciabrød! (Den opskrift kommer op senere)
Ingredienser til 4 personer:
2 dl perlebyg
350 g kylling
1 spsk. olie
½ hønsebouillion
½ citron
2 spsk. flydende honning
2 små hjertesalater
1 avocado
1 dl edemamme bønner
1 agurk
½ rødløg
2 spsk. parmesanost
Fremgangsmåde:
Kog perlebyg efter anvisning. Tilsæt hønsebouillonen under kogning.
Skær kyllingen i små stykker og steg kyllingen i lidt olie.
Rens og skær de diverse grøntsagerne ud i mine stykker og kom det hele i en skål.
Bland honning og citron sammen og smag til med salt og peber.
Hæld blandingen ud over grøntsagerne og rør godt rundt.
Når kyllingen er færdig stegt, kommes det også i skålen.
Når perlebyg er færdig kogt hældes væsken fra og køles ned, inden de bliver tilsat i skålen.
Bland det hele sammen og server sammen med lunk brød, feta og kalkunbacon eventuelt.
Ernæringsberegning til 1 person:
Kcal: 313
Protein: 26 g
Kulhydrat: 33 g
Kostfibre: 2,8 g
Fedt: 8,4 g
Mættetfedtsyrer: 1,7 g
Monoumættetfedtsyrer: 5 g
Polyumættetfedtsyrer: 0,95 g
Ingen kommentarer endnu