Butternut squash i karry

Soja-honning marineret laks

14708393_10154664796032767_5142349146311833503_n

Vi er rigtig dårlige til at spise fisk herhjemme. Mest fordi vi ikke rigtig kan finde på idéer med fisk, eller vi synes det smager for ensformigt eller kedeligt.
Men i går fik jeg lavet denne ret, og den blev virkelig en succes! Det er ikke sidste gang vi laver denne udgave af laks.
Jeg valgte nemlig at marinere laksen i soja og honning, og lod det trække. 🙂
MUMS! dertil serverede jeg en omgang pasta med squash og persille i sennepsovs.

Ingredienser til 2 personer:
Til fisken
2 stk. lakse filet
1 dl sojasauce
2 tsk. citronsaft
50 g flydende honning
3 fede hvidløg

Til pastaen:
1 pk. frisk fuldkornspasta
1 tsk. sennep
1 håndfuld persille
½ squash
2 dl madfløde
1 dl kogevand fra pastaen
salt og peber

Fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienser sammen til marinaden og læg laksen deri.
Lad det trække i 10-15 minutter.
Tag laksen op og bag den i ovnen i 12-15 minutter ved 180 grader.
(Hæld undervejs lidt af marinaden på imens laksen bager).

2) Kog pastaen efter anvisning.
Hæld vandet fra, men gem 1 dl.
Lav strimler ud af squashen (jeg brugte en skræller).
Kom madfløde, squash, kogevand, sennep og persille i en gryde og kog op.
Smag til med salt og peber, inden pastaen hældes i.

Server pastaen varm sammen med den bagte laks.

14690934_10154664796017767_2495308309487170111_n

 

Energiberegning pr. portion:
Kcal: 550
Protein: 37 g
Kulhydrat: 48 g
Kostfibre: 8,3 g
Fedt: 18,3 g
– Mættet fedtsyrer: 7,1 g
– Monoumættet fedtsyrer: 6,6 g
– Polyumættet fedtsyrer: 4,6 g

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butternut squash i karry