Efterårs hokkaido suppe

Vegetariske risdeller

Jeg skrev forleden om min forkærlighed til det vegetariske køkken  og her mandag morgen, har jeg allerede været i fuld gang i køkkenet, med at forberede lækkerier til den kommende uge.
I dag blev det til risdeller, som er en virkelig god erstatning for almindelig frikadeller! Jeg har lavet dem før på hvide ris, for mange år siden, men i dag prøvede jeg at lave dem på sorte ris, så jeg kunne få glæde af de sorte ris mange fordele – såsom B-vitamin, antioxidanter og mineraler. 🙂

Det er lettere at arbejde med de hvide ris, da de klistre bedre end grove.
Men jeg tilsatte lidt fiberHUSK, og så blev de heldigvis sammenhængende!

14721641_10154635680942767_6661481244593873897_n

Ingredienser til omkring 14 risdeller.
3 dl kogte sorte ris (omkring 2 dl tørre)
1 æg
1 stor gulerod
1 løg
2 hvidløg
1 tsk. tørret chili (mere eller mindre efter smag)
1 håndfuld frisk persille
lidt salt og peber
4 spsk. havregryn
1 spsk. FiberHUSK (behøves ikke, hvis man bruger hvide ris).

Fremgangsmåde:
Kog risene efter anvisning.
Imens risene koger, rens og riv løg, hvidløg og gulerod.
Kom de færdig kogte ris i en skål sammen med de revet grøntsagerne.
Tilsæt æg, havregryn, FiberFUSK, chili, salt og peber og rør rundt.
Hak persillen og tilsæt den til sidst.
Varm en pande op med lidt olie.
Form risdellerne en efter en, og steg dem på panden.
Vend dem et par gange, for at sikre de er gennemstegt.

Kan serveres som almindelige frikadeller både lune og kolde.

Ernæringsberegning pr. frikadeller (udfra 14 stk i denne portion).
Kcal: 47
Protein: 1,5 g
Kulhydrat: 7,9 g
Kostfibre: 1,5 g
Fedt: 0,74 g
– Mættet fedtsyrer: 0,17 g
– Monoumættet fedtsyrer: 0,19 g
– Polyumættet fedtsyrer: 0,15 g

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårs hokkaido suppe