Skinke-porre tærte
Jeg nævnte for min kæreste i dag, at vi skulle have tærte. Han smilte stort og råbte “der er den lækre oksekødstærte ?”.. Nej, næ nej.
I dag var det tid til en tærte, jeg faktisk aldrig har kunne lide. Dog er jeg blevet mere voksen (Tydeligvis), da jeg faktisk er kommet til at elske den traditionelle skinke-porre tærte!
Den smagte virkelig godt, men den har endnu ikke slået oksekødstærten , som vi begge er helt tosset med!
Opskrift til en 26 cm tærteform:
Bund: (Man kan også vælge at købe sig fra det.)
1/2 tsk. salt
2 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1,5 spsk. vand
1 dl raps olie
Fyld:
100 g kogt skinke i tern
1 porre
1 dl naturel yoghurt
3 æg
lidt muskatnød
salt og peber
50 g revet ost
Fremgangsmåden:
Tærtebund:
Bland alle ingredienser sammen og få det samlet til en dej.
Kom den i køleskabet i en time inden den bages.
Find en tærteform (jeg brugte 26 cm.) og rul dejen ud, så den passer.
Pik hul i dejen med en gaffel, og forbag dejen i 12 minutter ved 200 grader.
Er der dej til overs, kan det ligges som pynt over tærten.
(Som billedet viser).
Fyld:
Rens og skær porrerne i skiver.
Kog dem i en gryde under låg i 4 minutter.
Pisk æg, yoghurt, salt, peber og muskatnød sammen.
Bland porrer og skinken i.
Kom fyldet i tærten og pynt med revet ost.
Bag tærten i omkring 20 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer endnu