Kærestens farsbrød
I dag lavede kæresten mad, og jeg er så skide heldig at han er ret god i et køkken!
Han lavede farsbrød med rød og gul peberfrugt (Vi har en svaghed for den grøntsag i mad). 😉
Jeg var normalt ikke særlig stor tilhænger af farsbrød, frikadeller eller lignende, men det har efterhånden ændret sig! (man bliver vel ældre).
Han lavede dobbelt op på farsbrød, så vi har rester til i morgen.
Det blev serveret med dampet blomkål og kartofler.
Ingredienser til 4 personer:
500 g hakket oksekød
500 g hakket kalv og svinekød (Ønskes man ikke svin, kan det udelukkende også laves på oksekød)
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 tomatpuré
2 æg
1 dl mælk
2 spsk. havregryn (eller 2 spsk. hvedemel)
4 skiver bacon
Raps til at drysse henover farsen
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Bland kødet sammen i en skål.
Rens og skær peberfrugterne i mindre stykker, og kom det i farsen.
Tilsæt æg, havregryn og mælk og bland det godt sammen med kødet.
Tilsæt salt og peber.
Kom farsen op i et ovnfast fad og form det enten som et “brød” eller fordel det i en firkant i formen.
Smør tomat purén udover farsen, pynt med lidt raps og kom tilsidst baconen over.
Bag i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter.
Ingen kommentarer endnu