Lækre sommer dressinger
At lave sin egen dressing, er rimelig nemt (og hurtigt), men af en eller anden grund, er jeg en af dem, som hellere vil købe en dressing end lave den selv.
Underligt nok, fordi alt andet mad laver jeg altid fra bunden. Men 5 minutter på en dressing, er åbenbart uoverskueligt til tider 😛
MEN det blev der her til aften lavet om på, for hjemmelavet smager altså bare det bedre!
Da jeg serverede bagels med pulledchicken til aftensmad, lavede jeg to dressinger som passer til, som jeg synes i skulle have glæde af.
Nemlig: Aioli med hvidløg og en karrydressig.
Jeg er personlig hel vild med den købte karrydressing, man får fra sandwichs shoppe, men heldigvis ramte jeg smagen rimelig præcist og den var perfekt til pulled chicken!
Aioli:
2 æggeblommer
1 ½ dl rapsolie
1 tsk. dijonsennep
2 fede hvidløg (mindre eller mere kan også gøre det. Det er efter smag).
1 knivspids salt
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommerne hvide sammen med salten.
Tilsæt sennep og pisk det sammen.
Tilsæt olien lidt af gangen, mens du pisker. (Det er vigtigt at man ikke tilsætter al for meget olie af gangen, da det får mayonnaisen til at skille. Hvis det sker, skal det laves om.)
Pisk til al olien er væk, og pres hvidløgene ned i.
Smag til, om du ønsker mere hvidløg eller salt.
Karrydressing:
2,5 dl cremefraiche 18%
½ tsk. sukker
1 ½ – 2 tsk. karry
1 tsk. presset citron eller lime saft.
¼ tsk. salt.
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser sammen og smag til med mere karry, sukker eller salt.
Ingen kommentarer endnu