Pebernødder - med eller uden sukker

Risengrød med pift af vanilje

Vi er i december og kæresten ønskede risengrød. 🙂
Vi kan vidst også alle blive enige om, at risengrød hører julen til, så derfor lavede jeg her i går aftes en almindelig traditionel risengrød med pift af vanilje serveret med kanel og smørklat.
Jeg har faktisk aldrig rigtig kunne lide risengrød og har derfor heller aldrig lavet det før.
(Bange anelser for det hele ville brænde på)
Dog forløb resultatet anderledes
– og grøden kunne serveres til en meget tilfreds og glad kæreste. 😉

 

15338851_10154798958687767_4587266629707292216_n

Ingredienser til 2 personer:

180 g grødris
3 dl vand
1 liter sødmælk
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker

Fremgangmåde:
Bring vand og ris i kog i en gryde.
Kog risene ved jævn varme under omrøringen i 2 minutter.
Tilsæt mælken og bring det hele i kog.
Kog derefter grøden ved svag varme i 10 minutters tid, under omrøring.
Læg låg på og kog videre i omkring 20-25 minutter.
Rør ofte i grøden.
Virker grøden al for tynd, så kog den ydere i 5 minutters tid uden låg.
Når grøden er kogt færdig, tilsættes salt og vaniljesukker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pebernødder - med eller uden sukker