Risengrød med pift af vanilje
Vi er i december og kæresten ønskede risengrød. 🙂
Vi kan vidst også alle blive enige om, at risengrød hører julen til, så derfor lavede jeg her i går aftes en almindelig traditionel risengrød med pift af vanilje serveret med kanel og smørklat.
Jeg har faktisk aldrig rigtig kunne lide risengrød og har derfor heller aldrig lavet det før.
(Bange anelser for det hele ville brænde på)
Dog forløb resultatet anderledes
– og grøden kunne serveres til en meget tilfreds og glad kæreste. 😉
Ingredienser til 2 personer:
180 g grødris
3 dl vand
1 liter sødmælk
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
Fremgangmåde:
Bring vand og ris i kog i en gryde.
Kog risene ved jævn varme under omrøringen i 2 minutter.
Tilsæt mælken og bring det hele i kog.
Kog derefter grøden ved svag varme i 10 minutters tid, under omrøring.
Læg låg på og kog videre i omkring 20-25 minutter.
Rør ofte i grøden.
Virker grøden al for tynd, så kog den ydere i 5 minutters tid uden låg.
Når grøden er kogt færdig, tilsættes salt og vaniljesukker.
Ingen kommentarer endnu