Spanske kødboller
Ingredienser til 4 personer:
Til kødbollerne;
600 g oksekød
1 rød peberfrugt
1 skive toastbrød (kan undlades)
Salt og peber
Tomatsovs;
2 ds. hakket tomater
2 fede hvidløg
1 stort løg
2 dl madfløde
50 g mandler
1. tsk. tørret chili
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
salt og peber
Serveres med 500 g frisk pasta. (Jeg brugte gulerods og spinat.)
Fremgangsmåde:
Kødbollerne;
Kom kødet i en skål.
Hvis du vælger at bruge brød, så læg toastbrødet på en tallerken med lidt af madfløden, så det bliver vådt.
Fordel herefter brødet i farsen.
Rens og skær peberfrugten i små stykker og tilsæt til kødet.
Tilsæt salt og peber.
Form kødet til mindre kødboller og steg dem på panden i lidt olie.
Tomatsovsen:
Hak løg og hvidløg og kom det i en gryde med lidt olie. Steg det gyldent.
Tilsæt de hakkede tomater, krydderierne og madfløden.
Lad det koge op og rør godt rundt.
Blend mandlerne i en minihakker eller hak dem fint, og tilsæt til tomatsovsen lige inden servering.
Kom de færdige kødboller i sovsen og server sammen med frisk pasta.
Retten kunne også være rigtig lækker, hvis man pyntede med parmesan ost på toppen 🙂
Ingen kommentarer endnu