Kartoffelfrikadeller

Bagt millionbøf med rødvinsauce

I dag skulle vi have noget nemt, og derfor blev vi enige om millionbøf.
Men i stedet for den klassiske, valgte jeg at eksperimentere med en bagt millionbøf.
En ret som er familie venlig og man kan proppe de grøntsager man ønsker i retten, eller man kan vælge at servere dem ved siden af.
Det minder faktisk lidt om lasagnette!

11212743_10154763706622767_6010267928581386722_n

Ingredienser til 4 personer:
400 g oksekød
2 løg
2 fede hvidløg
1 dl majs
200 g champignon
250 ml rødvins sauce (brugte BonAppetit)
1 oksekødsbouillion terning
1 tomatpuré
1 dl mælk
2 tsk. timian
salt og peber efter smag
50 g revet ost eller parmesan
300 g grove penne pasta
1 tsk. olie

Fremgangsmåde:
Kog pastaen aldente.
Hak løg i både, snit hvidløgene fint og skær champignon i mindre skiver.
Svits løgstykkerne sammen med hvidløget i en gryde med lidt olie.
Når løgstykkerne er gyldne, brunes kødet af.
Tilsæt champignon, rødvinssauce, tomatpuré, mælk og bouillionterning.
Rør godt rundt.
Tilsæt majs, timian og smag til med salt og peber.
Kom kødblandingen op i et ovnfast fad sammen med pastaen.
Bland det godt sammen.
Bag det i ovnen i 20 minutter ved 180 grader.
Når der er 10 minutter tilbage af bagetiden, pyntes der med revet ost.
(Vælger du parmesan, kan det pyntes med når der serveres).

Ernæringsberegning for 1 person:
Kcal: 433
Protein: 36 g
Kulhydrater: 38 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 14 g
– Mættet fedtsyre: 5,3 g
– Monoumættet fedtsyre: 4,3 g
– Polyumættet fedtsyrer: 1,2 g

 

15095464_10154763706637767_2828802395905453393_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelfrikadeller