Koteletter i brunsovs

Hjemmelavet falafel

14089136_10154510965672767_8500973974392570188_n

Jeg har stadig mine kødfri dage og selvom de nogle uger er blevet nedpririotegret pga. al for meget at se til med studiet, lektier, studiearbejde, transport tid og flytning, så prøver jeg stadig at overholde det vidt muligt.
I den forbindelse spiser jeg ret ofte falafel. Jeg har altid været meget svingende omkring falafel, fordi jeg tit har oplevet at på nogle restauranter har det smagt af … , for det sige det mildt.
Men da jeg levede vegetarisk i 4 år, eksperimenterede jeg en del med falafel og kom frem til denne her udgave. Det er ihvertfald min ynglings! (ifølge mine smagsløg).
Jeg plejer at stege mine falafler i lidt olie, men ikke friturestege. Jeg synes stadig de bliver sprøde og lækre, selvom de ikke fritures.
De kan også bruges i ovnen, hvis man vil spare 100% på olien.
Falaflerne kan også bruges til falafel burger, hvor man bare former bøffer i stedet for kugler.

Ernæringberegningerne finder I, i bunden af blogindlæget.

Ingredienser til 4 personer:
1 ds. kikærter (drænet)
1 lille løg
3 fede hvidløg
1 spsk. citronsaft
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. salt (gerne groft)
½ tsk. bagepulver
2 spsk. havregryn
1 bundt persille
1 dl vand
Neutral olie til stegning

Fremgangsmåde:
Kom kikærterne i en stige og skyl dem.
Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, persille, citronsaft, vand, spidskommen og salt.
Blend i 30 sekunderstid.
Kom farsen op i en skål og rør det sammen med havregryn og bagepulver.
Skulle farsen være for kiksret, så tilsæt lidt mere havregryn.
Form farsen til små kugler. (Ca. 1,5 spsk. pr. falafel).
Varm en pande op med lidt olie og steg falafelerne.
Husk at vende dem, når den ene side er blevet flot gylden.
Server til pitabrød, salat osv.

Ernæringsberegelse:
Beregning for 1 person:
Kcal: Ca. 103
Protein: 5 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 4,4 g
Fedt: 1,8 g
– mættet fedtsyrer: 0,18 g
– Monoumættet fedtsyrer: 0,39 g
– Polyumættet fedtsyrer: 0,68 g

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koteletter i brunsovs