Boller i karry med æble og gulerod
Denne her ret, er gode for de lidt grøntsagsforskrækkede. 🙂
Selvom den er tilsat æble og gulerod, så blendes sovsen – så det kan ikke længere ses, men tilgengæld får du stadig grøntsagerne, vitaminerne og mineralerne.
Dette gør også, at opskriften er meget børnevenlig og heldigvis, er den også ret nem at lave. 🙂
Ingredienser til 4 personer:
Bollerne:
400 g hakket kalv og flæsk
1 æg
1 dl havregryn
1 dl skummetmælk
salt og peber
Karrysovsen:
2 løg
2 fede hvidløg (kan undlades)
2 æbler
2 store gulerødder
1 spsk. hvedemel
3 tsk. karry
2 spsk. kokosmælk
salt og peber
6 dl af kogevandet fra bollerne
Fremgangsmåde:
Kødbollerne:
Rør kødet sammen med de øvrige ingredienser.
Bring 1 liter vand i kog i en gryde. Form bollerne (omkring 15-20 stk. og læg dem i vandet.
Lad dem koge i 10 minutters tid.
Tag dem op, og læg dem på en tallerken. Husk at gem kogevandet.
Karrysovsen:
Hak løg og hvidløg.
Skræl æbler og gulerødder og skær dem i tern.
Svits løg, hvidløg, æbler og gulerødder i en gryde.
Tilsæt karry og hvedemel, og lad det kort svitse.
Tilsæt 7 dl af kogevandet.
Lad sovsen koge i omkring 15 minutter med låg.
Blend sovsen med en stavblender, til den er glat og jævn.
Kom kødbollerne i sovsen og lad det små koge i 5 minutter.
Jeg serverede retten med broccoli til mig selv og brune ris til kæresten 🙂
Ernæringsberegning for 1 person:
Kcal: 276
Protein: 27 g
Kulhydrater: 16 g
Kostfibre: 3,6 g
Fedt: 10 g
– Mættet fedtsyrer: 4,2 g
– Monoumættet fedtsyrer: 3,3 g
-Polyumættet fedtsyrer: 0,91 g
Ingen kommentarer endnu