Butternut squash i karry
I dette her vejr, er det altså bare super skønt at kunne nyde efterårets-retter!
I dag blev der eksperimenteret lidt med butternut squash i en karryret med hakket kalv/flæsk, lavet med kokosmælk. 🙂
Squashen giver den helt perfekte sødme, som giver et godt spil til karryen!
Jeg serverede retten med brune ris.
(De brune ris, er ikke medberegnet i ernæringsberegningen nedenfor).
Ingredienser til 4 personer:
300 g hakket kalv og flæsk
1 spsk. olie
400 g butternut squash (Cirka ½. Alt afhængig størrelse.)
1 løg
2 tsk. karry
4 forårsløg
1 lime
1 ds. kokosmælk light
Fremgangsmåde:
Kom hakket kalv og flæsk i en gryde. Brun det af.
Skær løget i ringe eller hak det fint.
Skræl butternut squashen, rens den for kerner og skær den i små stykker.
Når kødet er brunet af, kommes løg, butternut og karry i gryden.
Svits det i 2-3 minutter.
Tilsæt kokosmælken og lad det simre under låg i 10-15 minutter.
Brug en kartoffelmoser til at mose butternut squashen ud i sovsen.
Tilsæt hakket forårsløg og lad det simre uden låg i 3-5 minutter.
Smag retten til med salt og frisk presset limesaft.
Server retten varm og den passer perfekt til brune ris.
Ernæringsberegning for 1 person.
Kcal: 242
Protein: 18 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 4,1 g
Fedt: 11 g
– Mættet fedtsyrer: 7,5 g
– Monoumættet fedtsyrer: 2,2 g
– Polyumættet fedtsyrer: 0,31 g
Ingen kommentarer endnu