Derind hvor alt bliver synligt

Sur-sød sauce med kylling

14184534_10154489967872767_7413106861228225043_n

Jeg har længe haft lyst til noget sur-sød sauce, men gider ikke rigtig bruge mine penge på at købe det færdiglavet. Derfor blev jeg enig med mig selv om, at det var på tide at lave sin egen. Det blev i denne omgang til sur-sød sovs med kylling og brune ris, serveres i en ananas. 😛

Det smagte virkelig godt, og det var faktisk slet ikke så svært at lave, som jeg havde regnet med.
(Ernæringsindhold finder du nederst på siden).

Ingredienser til 2 personer:
Marinarede:
350 g kylling
1/2 spsk. soya
1 æggeblomme
1/2 spsk. maizena

Stegning af kødet:
10 g smør
1 zittauerløg
1/2 gul peberfrugt
100 g sukkerærter
1 fed hvidløg
Indmaden fra ¼ ananas (eller en ½ ds. ananasringe).

Sur-sød sauce
1 tsk. maizena
2 spsk. vand
2 spsk. blendet ananas (eller 2 spsk. ananaslage fra dåsen)
1 spsk. sukker
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. tomatketchup
1 tsk. soya
salt

Hertil 80 g (løsvægt) brune ris.
(Spiste selv hvide ris, da vi var løbet tør.
Ernæringsberegelsen til sidst, er beregnet efter brune).

Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne sammen til marinaden.
Skær kyllingen ud i mindre stykker og kom det sammen med marinaden.
Lad det stå at trække i køleskabet en times tid.

Stegning af kød:
Smelt smøret i en gryde.
Steg kyllingen til det er gennemstegt.
Tag kyllingen op af gryden.
Hak løg og hvidløg og svits det gyldenbrunt. (Tilsæt lidt smør, hvis der mangler).
Skær peberfrugten og ananasen i mindre stykker.
Kom peberfrugten i gryden sammen med løgene og svits 1 minuts tid.
Kom herefter den friske ananas og sukkerærter i gryden.

Sur-sød saucen:
Rør alle ingredienser sammen til saucen og kom blandingen i gryden.
Bring retten i kog under omrøring. Tilsæt kyllingen.
Smag til med salt inden servering.

Ris:
Kog risene efter anvisning på pakken.

Hvis du vælger at servere i en ananas:
Inden servering, tages al indmaden ud af ananasen.
Kom ris i bunden og hæld sur-sød saucen udover.
Server!

– Du kan også vælge at servere retten på en tallerken.
Det smager godt begge dele 😉

Ernæringsberegelse:
Beregning for 1 portion
Kcal: Ca. 550
Protein: 43 g
Kulhydrat: 51 g
Kostfibre: 5,2 g
Fedt: 18 g
– mættet fedtsyrer: 4,7 g
– Monoumættet fedtsyrer: 6,1 g
– Polyumættet fedtsyrer: 4 g
Kostfibre: 5,2 g

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derind hvor alt bliver synligt