Mørbrad bøffer i fad med mormor-stil
Jeg er ret vild med mørbrad i paprikasovs, som min kæreste plejer at lave, men da det var min tur til at lave mad, ville jeg prøve at springe ud i mørbradbøffer i fad ala mormor-stil. (Dvs. med masser af løg og din brune sovs! 😉 )
Ens mormor ville sikkert typisk bruge en masse smør, dette har jeg så undgået. Istedet har jeg lavet sovsen på madfløde, så den stadig er cremet, men ikke al for fed!
Ingredienser til 4 personer:
600 g svinemørbrad
250-300 g løg
200 g champignoner
2 dl madfløde 4%
2 dl oksekødsbouillon (kan også bruges svine)
Madkulør
salt og peber
Fremgangsmåde:
Afpuds din svinemørbrad og skær den i 2-3 cm tykke skiver.
Bank bøfferne og krydre dem med salt og peber.
Skær løgene ud i ringe og skær champignonerne i skiver.
Brun mørbradbøfferne på en pande (skal ikke gennemsteges) og kom der derefter i et ovnfastfad.
Svits løgene og champignonerne og kom dem herefter over mørbradbøfferne.
Bland madfløde, bouillon, madkulør, salt og peber og hæld det ud over mørbradbøfferne.
Kom det i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.
Jeg serverede retten med stegte bønner og brune ris.
Ingen kommentarer endnu