Koteletter i tomatsovsfad
I dag blev det til den nemme ret, nemlig koteletter i fad. Jeg har også 2 andre opskrifter liggende på koteletter, som er lidt anderledes end denne. 🙂
(koteletter i fad og koteletter i fad med porre og kalkunbacon)
Jeg skrifter generelt mellem nogle forskellige opskrifter, så det aldrig bliver helt det samme.
Jeg var så heldig at finde økologiske svinekoteletter på tilbud, så dem hapsede jeg lige 2 pakker af. Der var nemlig 225 g pr. pakke.
Jeg ville gerne spise mere økologisk kød, men da økonomien også skal hænge sammen + min kæreste ikke går op i økologi på nogen måde, må jeg gå lidt på kompromis. Stort set alt hvad vi køber ind er økologi – fra tørvare, mejeri, grønt, juice m.m. men kødet, må jeg desværre vente lidt med endnu. Det må komme, når jeg er færdig uddannet. 😉
Ingredienser til 2 personer:
500 g svinekoteletter
1 ½ ds. hakket tomater
1 stort løg
2 fede hvidløg
2 spsk. cremefraiche
150 g champignon
1 rød peberfrugt
100 g cocktail pølser
2 spsk. paprika
1 tsk. chili (efter smag)
1 spsk. tørret oregano
salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit løg og hvidløg og kom det på en pande.
Rens og snit resten af grøntsagerne, og kom det på panden, når løgene er blevet gyldne.
Lad det stege kort, og tilsæt herefter cocktailspølserne. Når pølserne har fået en del varme, tilsættes de hakkede tomater, cremefraiche, chili, paprika og oregano.
Smages til med salt og peber. Lad retten simre ved svag varme.
Bank koteletterne flade og kom salt og peber på hvert stykke.
Varm en ny pande op ved høj varme og lynsteg dine koteletter på hver side.
Kom de færdige koteletter i et ovnfastfad og hæld tomatsovsen udover.
Steg færdig i ovnen ved 200 grader (varmluft) i omkring 25 minutter.
Jeg serverede denne ret med karry ris. 🙂
Åh, jeg får sådan en lyst til koteletter i fad! Det må vi hellere have snart igen 🙂
Hav en skøn aften!
Kram,
http://nikkilund.dk