Speltotto med blomkål og ærter
Denne speltotto er lavet med perlespeltkerner i stedet for de almindelige risotto ris.
Jeg elsker at kunne lave lidt om på de almindelige opskrifter, trods det er blevet meget normalt at erstatte de almindelig risotto ris med en sundere udgave, som f.eks. perlespeltkerner.
Jeg synes ihvertfald at det smager fantastisk, og retten blev godkendt af kæresten – så noget må jeg jo have gjort rigtigt 😉
Jeg lavede udgaven i to forskellige – nemlig en vegetar med blomkål og ærter, og en til kæresten med kylling og ærter. Fremgangsmåden er egentligt den samme og derfor er det nemt at følge opskriften – ligemeget om du vil have kød i eller ej.
Opskrift til 2-3 voksne:
200 g perlespeltkerner
10 g smør
2 dl frosne ærter
1 løg
saften fra en ½ citron
2 dl blomkål (buketterne)
salt og peber
35 g parmesanost
8 dl grøntsagsbouillon
Hvis du ønsker kylling: omkring 150 g pr. person.
Fremgangsmåde:
Skyl perlespeltkernene grundigt inden brug.
Hak løget fint.
Kom smørret i en gryde og lad det smelte.
Tilsæt de fint hakkede løg og lad dem blive gyldne.
Kom ærterne i. Rør godt rundt.
Tilsæt herefter perlespeltkernerne og lad den stege i 1 minutstid.
Tilsæt 2 dl af grøntsagsbouillon og lad det simre.
Når væsken er kogt væk, tilsættes en ny dl.
Sådan bliver man ved indtil al væsken er brugt.
Når der er omkring 2 dl væske tilbage, tilsættes blomkålen til retten.
Husk at rør godt rundt undervejs, så intet brænder på.
Til sidst tilsættes parmesanosten, og det hele smages til med citronsaft,
salt og peber.
Ønsker du kylling, kan kyllingen stege ved siden af og blandes i til sidst.
Derudover kan du også erstatte grøntsagsbouillonen med hønsebouillon.
Ingen kommentarer endnu